Okulumuzun Tarihçesi

Perşembe Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak   faaliyet gösteren ve ilk 10 okul içinde yer alan okulumuzun tarihçesine   baktığımızda okul binasının yapılışının çok eski yıllara dayandığını   görüyoruz.
            Okul binası ilk olarak 1928 yılında " Vona Yatı Mektebi " yani   Yatılı İlkokul olarak öğretime açılmış, 1935 yılına kadar bu isimle devam etmiş,   aynı yıl yatılılık kaldırılarak gündüzlü olarak 1949 yılına kadar devam   etmiş.
1949-1950 öğretim yılında ilkokulla birlikte ortaokul da öğretime   başlamış ve ikisi birlikte 1954 yılına kadar devam etmiş. Bu tarihten itibaren   okul Perşembe Lisesinin eski binasına taşınmış, ve okul binaları 1954-1956   yılları arasında depo olarak kullanılmıştır.  1956-1957 öğretim yılında "   Perşembe İlk öğretmen Okulu " olarak yeniden eğitim alanında faaliyete başlamış   ve 1974-1975 öğretim yılına kadar bu şekilde devam etmiştir.  1960-1968   yılları arasında okul kütüphanesinin bulunduğu binada yangın çıkmış ve okul   kütüphanesi yanmış. Yapılan araştırmalarda yangın tarihi tam olarak tespit   edilememiştir. Söylentiler sonucu edinilen bilgilerden yangında kurtarılan   kitapların bir kısmının " Ladik Öğretmen Lisesi" ne gönderildiği belirtilmiştir.   Ancak bu konuda resmi bir kayda rastlanmamıştır.
            1974-1975 öğretim   yılında " Perşembe İlk öğretmen Lisesi " adını almıştır. 1977-1978 öğretim   yılında " Perşembe Öğretmen Lisesi" ne ek olarak 2 yıllık "Eğitim Enstitüsü "   açılmış ve iki öğretim yılı mezun verdikten sonra 1979 yılında eğitim enstitüsü   kapatılmıştır.
            Öğretmen lisesi 1979-1980 öğretim yılında aynı binada   öğretime başlayan " Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi " ile birlikte öğretime   devam etmiştir. 1980-1981 öğretim yılında Öğretmen Lisesi ile birlikte Otelcilik   ve Turizm Meslek Lisesi de kapatılmıştır.
            12 Eylül 1980 tarihinde Türk   silahlı Kuvvetlerin yönetime el koyması ile kapatılan okul binası 1982 yılı   sonuna kadar Askeri Gözetim Evi olarak kullanılmıştır. 1983-1984 öğretim   yılında yeniden Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak açılmış 1990-1991 öğretim yılında Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek lisesi olarak günümüze kadar   gelmiştir. 1993-1994 öğretim yılından itibaren de okulumuz bünyesine "Yetişkinler Otelcilik ve Turizm Eğitimi Merkezi" de eklenmiştir.
            Okulumuz   turizm sektörüne yabancı dil bilen, kalifiye ara eleman yetiştiren bir mesleki eğitim   kurumudur.  Öğrencilerimiz Önbüro, Servis ve mutfak gibi beceri isteyen   konularda atölyelerde pratik yapma fırsatı bulmaktadırlar. Okulda otelcilik   konusunda teorik bilgi ve becerileri alan öğrencilerimiz ilk pratik   deneyimlerini uygulama otelimizde, daha sonraki deneyimlerini de işletmelerde   kazanmaktadırlar.  Lise 10.   ve 11. Sınıf öğrencileri yaz sezonunda turizm   işletmelerinde staj yaparken okulda aldıkları teorik bilgileri pekiştirerek   becerilerini arttırmaktadır. Bu uygulama onları çalışma hayatına hazırlama ve   mezun olduklarında da iş bulma imkânını sağlamaktadır.

Yayın: 30.11.2012 - Güncelleme: 11.04.2022 13:42 - Görüntülenme: 3803